FAQ

Vanliga frågor inför köp av spabad

Är det mycket jobb med ett spabad?

Nej, uppskattningsvis tar det en halvtimme i månaden att rengöra filter och mäta PH-värde samt övriga mätvärden.

Kan man själv installera ett Spa?

Ja, om man är lite händig så kan man göra markarbetet själv. Det går att ställa direkt på trall med 30 CC mellan balkarna. Det går också att ställa direkt på plattor. Det vanligaste är att gräva ut ett stycke som är 10–15 djupt och 10–15 cm extra (bredd & längd) utöver spabadets storlek fylla det med makadam (grovt grus) och padda till det så att grunden är vågrät. För att ytterligare förbättra energikostnaden kan ni lägga en markfrigolit 5–8 cm (oftast blå), det är inte ett krav, badet har en god isolering i botten. Därefter lyfter ni spabadet på plats.

Instruktionsvideo för markarbete till spabad >>

 

  • Badet får INTE stå direkt på gräs, jord eller sand, då det väger ca 2 ton och det kan bli sättningar som gör att badet kommer att luta.
  • Behörig elektriker måste alltid anlitas. Inkopplingen är 3-fas 16 ampere 400 volt. Instruktioner står i elboxens (blå) insida på hur man drar kablarna.
Vad är det viktigaste att tänka på när det gäller vattenkvalité i spabadet?

Det viktigast är att se om vattnet är klart (ej mjölkigt) och om PH-värdet är ca: 7.2 (6.8–7.6).

Hur långe håller ett spabad?

Ungefär 12–15 år, men det kommer att behöver bytas ut förslitningsdelar under tiden.

Vad är standardutrustning på de spabad som sälj av Spabahuset?

Det ingår alltid: trappa, spabadslock, belysning (i vissa bad ingår vattenfall som standard). Dessutom bjuder vi just nu på kranlyft max 30 meter in på tomten.

Bilder på Mararbete